“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf” – Galileo Galilei

Moeder van Jill (Sensi Plus-therapie):

Een aantal jaren geleden veranderde onze enorm energieke dochter Jill in een lusteloos en stil meisje. Nadat er lichamelijk niets met haar aan de hand bleek te zijn, hebben we van alles geprobeerd om te zorgen dat ze weer zichzelf werd en weer gelukkig werd. Niets lukte, totdat we via via de gegevens van Marita kregen. Ik weet nog zo goed dat Jill en ik daar op de eerste afspraak waren en met 10 minuten alle puzzelstukjes op zijn plek vielen!

Jill is een hooggevoelig meisje en had zo lang op haar tenen gelopen. Het had letterlijk alle energie uit haar gezogen. Marita heeft ons zo ontzettend goed geholpen en heeft er voor gezorgd dat Jill weer een heel sterk, vrolijk, energiek en gelukkig meisje is. Ze is pas 9 jaar, maar dankzij Marita weet ze steeds beter om te gaan met de dingen waar ze tegen aan loopt in het leven.

Marita is duidelijk, heel lief, direct, eerlijk en heeft een luisterend oor. We zijn nog iedere dag heel dankbaar dat zij op ons pad is gekomen!

 

Vrouw (Sensi Plus-therapie):

Sensi therapie heeft mij figuurlijk twintig kilo gemaakt en mij verlost van een buikpijn waar ik al meer dan vijftien jaar last van had.

Soms gaat een opvoeding anders dan je als kind zou willen en ik had veel last van dingen die in mijn jeugd waren gepasseerd. Ook al ben ik dik in de vijftig, ik bleef maar dat boze, nukkige, niet vergevingsgezinde kind. Door de therapie kan ik vergeven en me nu veel meer mooie, liefdevolle en gelukkige dingen herinneren. Boosheid maakte mij blind daarvoor.

Wat betreft mijn buikpijn: menig arts had daar al naar gekeken. De diagnoses liepen uiteen: spastische dikke darm, verkeerd voedsel en: ” U zult binnenkort wel geopereerd moeten worden aan de blinde darm”. Als ik pijn had dacht ik ook altijd dat ik daar schuld aan had: te veel of te weinig gegeten, oeps….er zat groene paprika in de pasta, toch die lekker cappuccino moeten laten staan enzovoort.
Marita benaderde het anders. Door te kijken wat de buikpijn mij wilde vertellen over mijn innerlijk kwam ik een stuk verder. Vanaf die dag ben ik voor negenennegentig procent van mijn buikpijn af. Als het af en toe gebeurt dat ik weer pijn voel, herhaal ik wat ik bij Marita heb geleerd.
In totaal ben ik drie keer naar Sensi therapie geweest en ik ben er nog steeds heel blij om dat deze therapie op mijn pad kwam.

Ik vraag mij steeds vaker af hoeveel mensen onnodig medicijnen gebruiken voor kwalen die anders te genezen zijn. Soms staan de reguliere zorg en de alternatieve lijnrecht tegenover elkaar, maar ik zie gelukkig een kentering. Onlangs las ik een column van een arts die pleit voor het inzetten van elkaars expertise en talenten. Ik geloof, dat als er een samenwerkingsverband zou kunnen komen tussen deze beide disciplines, de wereld er een stuk beter uit zou zien en de medische zorg aanmerkelijk goedkoper zou kunnen worden.

 

Moeder van Elysa (Sensi Plus-therapie)

Net voor de vakantie heeft Elysa (8 jaar) na 3 behandelingen, voorlopig, haar laatste Sensi Plus-therapie behandeling bij Marita gehad. We zijn zo ontzettend blij dat we, met behulp van een op Elysa afgestemde therapie, zo’n enorme stap voorwaarts hebben gemaakt!

Elysa was erg moe en had veel last van haar buik en benen. Daarnaast had ze, door haar hoogsensitiviteit, moeite om met bepaalde (school)situaties om te gaan. Met als resultaat dat ze eigenlijk voor niets meer te porren was en alleen maar op de bank wilde hangen. Achteraf gezien had ze haar energie domweg voor andere dingen nodig. Door massages en de oefeningen, die ze bij Marita onderging maar ook zelf thuis doet, hebben we ons lachende, vrolijke, levenslustige meisje weer terug.

We hebben de samenwerking met Marita als zeer positief ervaren. Ze wist de situatie erg goed in te schatten en is eerlijk en oprecht zonder verborgen agenda. Hierbij moet je als persoon wel het vertrouwen hebben dat de behandeling bij jou past en er zelf (kind en ouder) ook energie in willen steken. Sommige dingen lijken misschien op het eerste gezicht ‘zweverig’ maar als je hierin mee durft te gaan moet je op een gegeven moment toch toegeven…. ik weet niet hoe het precies werkt, maar het werkt!!

 

Meike, 16 jaar (beelddenkcoaching):

In het begin van het schooljaar dat ik examen moest doen voor de MAVO, zag ik het even niet meer zitten. Nederlands was mijn slechtste vak. Ik begreep niets van de grammatica. Nadat Marita mij 4 keer begeleid heeft begreep ik alles en heb ik bijna geen fouten meer gemaakt. Ik ging het examen in met een heel goed cijfer voor Nederlands en haalde mijn examen met Nederlands als beste vak. Marita heeft mij heel goed en geduldig geholpen. Iedereen die hier moeite mee heeft zou dit moeten doen. Het helpt echt!

 

Job, 11 jaar (beelddenkcoaching):

Ik vond het moeilijk de tafels goed in mijn hoofd te krijgen en andere dingen van rekenen waren ook lastig. Ook begrijpend lezen kon ik niet goed. Samen met Marita hebben we een plan gemaakt en zijn we aan het werk gegaan. Ze heeft mij heel goed geholpen. Ik moest thuis oefenen en mama hielp mij daarbij. Ik kan alle tafels nu zonder twijfelen invullen en ook het begrijpend lezen gaat heel goed. Marita heeft er voor gezorgd dat ik het op school veel leuker vind nu.

 

Moeder van Sammy, 13 jaar (beelddenkcoaching):

Sammy had erg veel moeite met de vreemde talen. Vooral Engels was een probleem, maar ook Duits en Frans gingen niet soepel voor Sammy. Na een intake-gesprek heeft Marita een plan gemaakt en zijn Sammy en zij samen aan het werk gegaan. Mooi om te zien met hoeveel geduld Marita het kind zelf de oplossingen leert vinden en in schema’s leert zetten. Hier gaat hij voor de rest van zijn leven voordeel van ervaren. Marita is een zeer ervaren en bekwame coach/therapeute die dit werk echt vanuit haar hart doet! Een aanrader voor iedereen die een kind heeft met leerproblemen!

 

 

 

hart